آموزش روتوش عکس در فتوشاپ مخصوص عکاسان
در این پست آموزش روتوش عکس در فتوشاپ مخصوص عکاسان، به اهمیت خاص روتوش عکس خواهیم پرداخت. روشهای درآمدزایی، نیازهای بازار و کسبوکار به هنر ویرایش و دستکاری تصاویر و در پایان فیلمهای آموزش روتوش را با هم که در سایت آپارات آپلود شده است را تماشا میکنیم.
هنر عکاسی یکی از هنرهای زیبا و پرکاربرد در جامعه امروزی است. افراد زیادی در این زمینه مشغول فعالیت هستند که به صورت حرفه ای و نیمه حرفه ای مشغول به کار هستند. دست های از آنها افرادی هستند که دوربین در دست می گیرند و عاشق عکاسی هستند و مدام تصاویر زیبا شکار می کنند و از سوژه های زیبا عکاسی می کنند و برخی دیگر به هنر روتوش و ادیت عکس مشغول هستند، که یافتن مهارت در هرکدام از آنها نیازمند تخصص و یادگیری است.
ادیت و روتوش عکس یکی از این مهارت هاست و یادگیری روتوش عکس طرفداران و مخاطبان بسیاری بین عکاسان دارد. با این وجود افرادی که در زمینه ادیت و روتوش عکس فعالیت دارند به طور حرفه ای در زمینه های مختلف صنعتی و تبلیغات و مجلات، عکاسی پرتره، صنعت چاپ، سینما و مد مشغول به کار هستند.
اما در گذشته به دلیل پیچیده بودن فرآیند روتوش و ویرایش تصویر، این کار بسیار پرهزینه بود و تنها عکاسان و مشتریان ثروتمند قادر به انجام چنین کاری بودند. ولی در زمان اختراع دوربین عکاسی، تمام این نواقص ظاهری افراد در عکس به صورت طبیعی و واقعی ثبت می شد، در نتیجه بازهم روتوش تبدیل به یک نیاز گردید.
البته این تغییرات و روتوش بسیار اندک و ناجیز بود که اغلب در تاریکخانهها بروی نسخه اصلی و نگاتیوی صورت میگرفت و یا بعد از چاپ با کمک قلممو و رنگ عکسها روتوش میشدند.
اما معنی روتوش چیست؟
روتوش یا رتوش یا Retouch چیست؟
در اصل یک کلمه در زبان فرانسوی به صورت Retouche d’image می باشد که در زبان فارسی دارای معادل هایی چون: روتوش، رتوش، ریتاچ می باشد و به عملیاتی گفته می شود که بر روی عکس ها انجام میگردد.
اما عکاسی فقط مختص به فرآیند گرفتن عکس نیست. کارهایی که بعد از شاتر زدن و گرفتن عکس وجود دارد که به آنها فرآیندهای ویرایش عکس می گویند. این ویرایش شامل ویرایش دیجیتال و پردازش عکس است. این ویرایش دیجیتال در داخل نرم افزارهای گرافیکی انجام می شود. یکی از این نرم افزارها که از قوی ترین نرم افزارهای گرافیکی دنیا است به نام ادوبی فتوشاپ که بین کاربران زیادی در جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
فتوشاپ آخرین مرحله آماده سازی یک عکس است. در این مرحله شما عکس های خود را گرفته اید و اکنون باید آنها را در Adobe Photoshop به چیزی که باید به عنوان خرجی آخر در نظر گرفته می شوند تبدیل کنید. مرحله پس پردازش بخش جدایی ناپذیر عکاسی دیجیتال است. حتی عکسی که گرفته اید بدون نقص باشد هم می توانید آن را ویرایش کنید.
امروزه در عکاسی دیجیتال، روتوش ( رتوش ) کردن به معنی حذف و ترمیم نقایص خاص در تصویر است که با دوربین قابل حذف نیستند.
حالا چرا روتوش عکس مهم است؟
روتوش عکس به این دلیل که یک عکس بد را می تواند به یک عکس زیبا و جذاب تبدیل کند مهم می باشد.
البته که روتوش تصاویر فرآیندی است پس از عکاسی، در نتیجه میبایست عکس ثبت شده تمام ویژگیهای یک عکس خوب را دارا باشد و این برعهده عکاس و نورپرداز است. اگر قرار باشد که یک عکس در شرایط کاملا بد مثل نورپردازی نامناسب، زاویه اشتباه و یا عدم رعایت قوانین عکاسی گرفته شود و بعد در فتوشاپ اصلاح شود این کاملا یک تفکر اشتباه است. اما اگر هنگام عکاسی به هر دلیلی مشکلاتی وجود داشت، این مشکلات در مرحلهٔ روتوش و ادیت برطرف میشود.
به همین دلیل است که روتوشرهای حرفهای با عکاسان حرفهای همکاری میکنند و هرگونه سفارشی را نمیپذیرند، زیرا مشکلات فنی عکاسی و نور باید در هنگام ثبت عکس برطرف شود نه در مرحله روتوش.
روتوشر فقط خطاها و مشکلاتی را رفع میکند که در حیطه تخصص خودش باشد.
استفاده اولیه از روتوش شامل چه چیزهایی بود؟
معنای دقیق روتوش، در دستکاری خلاصه می شود. یعنی عکسی را به دلایل مختلف آن قدر تغییر داده و دستکاری کنیم تا به نتیجه مطلوب و دلخواه مَد نظرمان برسیم.
در طول زمان اتفاقات مختلفی مانند لیست زیر بر روی عکس ها رخ میدهد:
- کهنه شدن
- پریدن رنگ
- پاره شدن
- خاک گرفتن
- لکه شدن
- تا خوردن
- شکستگی
- وجود اشیائی ناخواسته در بکگراند.
در آن زمان که واژه روتوش بوجود آمد بیشتر برای رفع نمودن چنین موضوعات در عکس ها مورد استفاده قرار می گرفت که البته در آن زمان این کار ویرایش و ادیت با کامپیوتر انجام نمیشد و همه چیز به صورت دستی و با ابزار انجام میشد.
روتوش دیجیتال چیست ؟
در گذر زمان علم پیشرفت نمود و کامپیوترها بوجود آمدند. روتوش آنالوگ یا بدون کامپیوتر کنار رفته و جای خود را به روتوش دیجیتال داد. روتوشی که با کامپیوتر و نرم افزارهایی مانند فتوشاپ انجام می شود را روتوش دیجیتالی می نامند.
در روتوش دیجیتال نواقصی در عکس برطرف می شوند که امکان برطرف نمودن آنها با خود دوربین عکاسی وجود ندارد.
در روتوش دیجیتال چه بایدهایی وجود دارد؟
Retouch ریتاچ یا روتوش، یک فرآیند کامل جهت بررسی یک تصویر از موها تا کفش ها و همچنین بک گراند در تصویر است که تک تک اجزای یک تصویر مورد بررسی دقیق و ریزبینی قرار گرفته و می بایست توسط تکنیک های متفاوتی که برای رفع عیوب وجود دارد آنها را برطرف نمود.
- رفع چین و چروک صورت و بدن
- مرتب نمودن مو و ابرو
- تمیز نمودن چشم ها
- هایلایت نمودن چشم ها
- کریستالی نمودن چشم ها
- تنظیم نمودن ژست هایی که به صورت اشتباه کج افتاده است
- تنظیم نمودن شانه ها
- ایجاد کادریندی صحیح که در زمان گرفتن عکس درست رعایت نشده است
- تشدید نورهای استودیو
- کاهش نورهای فلش
- رفع سوختگی پوست در صورت و بخش های دیگر
- رفع مشکلات دندان های ارتودنسی
- رفع زردی دندان ها
- آرایش نمودن آرایش های ناقص
- بررسی انگشت ها و احیانا لاک
- بررسی نورهای اضافه در تصویر
- برطرف نمودن گودی های زیر چشم
- تنظیم نمودن اجزای صورت و بدون
- برطرف نمودن غب عب زیر چانه
- برش یا تراشیده نمودن بینی
- حفط موهای ضعیف و از بین نبردن آنها
- تنظیم نمودن شانه ها
- تنظیم درخشندگی موها
- بررسی بگگراند و رفع خرابی های آن
- تصحیح نورهای اضافه لوما و گاما در کل تصویر
- وایت بالانس عکس
- رفع خرابی های صندلی یا تمام اشیایی که در تصویر هستند
- مدیریت سایه ها در صورت و بدن
- رفع وایت یا سفیدی
- رفع بلک یا سیاهی
- مدیریت نمودن رنگ های میانه و خاکستری
- ایجاد حالت های پوست مانند پرتقالی که کاربرد فراوانی دارد
- ایجاد لطافت در پوست
- رفع مشکلات نورها و انعکاس در سطوح مانند عینک
- برطرف نمودن سرخی یا زردی پوست
- تصحیح خط لب
- آرایش پشت چشم
- آرایش گونه
- ریکاوری جزئیات لب
- مدیریت نمودن تاریکی و برجستگی های پوست
- برطرف نمودن مشکلات چشم
- آرایش نمودن ابرو و مژه
- تقویت خط چشم
اما در ریتاچ دیجیتال رعایت این نکات مهم است.
- عکس از حالت طبیعی نباید خارج شود.
- چهره افراد با سن واقعی آنها خیلی با فاصله نباشد. یعنی یک شخص ۵۵ ساله به ۲۵ ساله تغییر داده نشود.
- هر ابزاری در فتوشاپ حتما کارآمد نیست.
- نباید هر تکنیک روتوشی را روی هر پوستی انجام داد. هر پوست روتوش مخصوص به خود را میخواهد. بعضی پوست ها چرب هستند بعضی خشک و ۱۰ ها مورد دیگر.
- عکاسهای خام دوربین عکاسی، قبل از روتوش در فتوشاپ، باید عملیاتی در نرم افزار ادوبی کمرا راو روی آنها صورت بگیرد و نباید مستقیم روتوش شوند.
- نباید تمام چین و چروک ها را از بین ببرید مگر اینکه صاحب عکس اصرار داشته باشد.
- سایه ها و روشنایی های اصلی صورت و پوست نباید از بین بروند.
دیدگاهتان را بنویسید