مزایا و امکانات بیزینس اکانت اینستاگرام چیست؟

مزایا و امکانات بیزینس اکانت اینستاگرام چیست؟
اینستاگرام در سال ۲۰۱۶ یک قابلیت جدید به نام بیزینس پروفایل (Business Profile) را به کاربران خودش معرفی کرد. این امکان برای کسب و کارها در نظر گرفته شده بود و به آنها اجازه میداد که دستشان برای استفاده تجاری از اینستاگرام بازتر باشد. این یک قابلیت رایگان است که به اکانت ها جنبه تجاری بودن می دهد.
بنابراین از آن تاریخ که این شاخص توسط اینستاگرام معرفی شد کاملا آشکار بود که با استقبال زیادی از طرف کاربران اینستاگرام مواجه شود. چرا که افراد میخواهند با تجاری کردن اکانت خود کسب درآمد بیشتری از فضای آنلاین اینستاگرام داشته باشند. به این ترتیب که با این روش تعامل بیشتری بین کاربران و صاحبان کسب و کار برقرار می شود.
در ادامه درباره مزایا و امکانات بیزینسی کردن اکانت اینستاگرام بیشتر صحبت می کنیم ولی اگر شما هم صاحب یک پیج کسب و کار آنلاین در اینستاگرام هستید حتما اکانت خود را بیزینس کنید.
برای موفقیت در اینستاگرام شما ناگزیر هستید که یک سری اصول را حتما رعایت کنید تا بتوانید کسب و کار خود را رونق دهید و موفق تر باشید.
اکانت بیزینس اینستاگرام
اکانت تجاری یا بیزینس پروفایل اینستاگرام چیست؟
همانطور که در پاراگراف بالا گفتیم صفحه تجاری یا همان (Business Profile) مخصوص کسانی هست که قصد دارند قصد استفاده تجاری از اینستاگرام را دارند. یعنی تمام کسانی که به دنبال کسب درآمد از بستر اینستاگرام را دارند. با ایجاد یک بیزینس پروفایل، شما به امکانات ویژه ای در بخش مدیریت صفحه خود دسترسی خواهید داشت. امکاناتی که می توانند به فروش بیشتر شما کمک کنند و کاربران عادی اینستاگرام، به آنها دسترسی ندارند.
البته این نکته را هم بدانید که تبدیل کردن یک حساب اینستاگرام عادی به اکانت تجاری هیچ هزینه ای برای شما در پی نخواهد داشت و شما می توانید از بخش تنظیمات به راحتی به این گزینه دسترسی داشته باشید.
امکانات اکانت پیج های تجاری اینستاگرام چیست؟
خب این امکانات اکانت بیزینسی که داریم ازش حرف می زنیم چیست؟ این امکانات شامل مدیریت بهتر مشتریان و افزایش فروش محصولات و خدمات می باشد. این ابزارها و امکانات تجاری اینستاگرام به شرح زیر است.
- گزینههای تماس (Contact Options) و دکمه تماس (Contact button)
- تحلیل آمار پستها، استوریها و میزان تعامل با پیج (Instagram Insights)
- امکان ایجاد تبلیغ و افزایش بازدید محتواها (Instagram ads)
گزینههای تماس (Contact Options) و دکمه تماس (Contact button)
بدون شک، این بهترین قابلیت پروفایل های تجاری است؛ چرا که مهم ترین نیاز یک کسب و کار، یعنی امکان برقراری ارتباط با مشتریان را برطرف می کند. با استفاده از این قابلیت یک دکمه تماس در صفحه اینستاگرامتان در بالای پروفایل ایجاد می کنید و با استفاده از آن می توانید آدرس، شماره تلفن و ایمیل مربوط به کسب و کارتان را قرار دهید تا مخاطبانتان راحت تر با شما ارتباط برقرار کنند.
پس از بیزینسی کردن اکانت خود با انتخاب گزینه Edit Profile در بخش Contact Options اطلاعات تماس خود را وارد نمایید که در این قسمت لیستی از راه های ارتباطی به کاربران نمایش داده می شود که می توانند از طریق آن با صاحب صفحه ارتباط برقرار کنند. این راههای ارتباطی شامل شماره تلفن، ایمیل، چت واتساپ، آدرس و برقراری تماس صوتی در اینستاگرام است که البته نمایش یا عدم نمایش هرکدام از این موارد وابسته به سلیقه صاحب اکانت و تکمیل اطلاعات توسط صاحب پیج است.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
نکته: در نسخه های جدید اینستاگرام امکان عدم نمایش دکمه تماس به صورت کامل فراهم شده است. چرا که در نسخه های قدیمی تر یکی از روشهایی که مخاطبان از طریق آن متوجه تبلیغاتی یا کسب و کاری بودن یک پیج می شدند، وجود همین دکمه تماس با ما در صفحه پروفایل پیج بود.
اگر قصد دارید از حساب تجاری استفاده کنید، حتما از این قابلیت گزینه های تماس در کپشن پست هایتان در موردش صحبت کنید تا کاربران از آن اطلاع داشته باشند.
تحلیل آمار پستها، استوریها و میزان تعامل با پیج (Instagram Insights)
به عنوان کسی که صاحب یک پیج اینستاگرامی است و فروشگاه آنلاین دارد، حالا این فروشگاه میتواند ارائه هر نوع خدمات، آموزش و محصولی باشد باید بتواند کاربران خود را بشناسد، رفتار آنها را تحلیل کند و بداند پست هایی که منتظر می کند چه بازخوردی دریافت می کند و یا کدام استوری ها را بیشتر دوست دارند.
همانطور که از پاراگراف بالا فهمیدیم یکی از جذاب ترین و مهم ترین بخش های اکانت بیزینسی اینستاگرام، بخش Instagram Insights یا اطلاعات آماری اینستاگرام است.
این قسمت برای کاربران ایرانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است چراکه برخی از گزینه های تجاری اینستاگرام مثل تبلیغات که در جلوتر به آن اشاره خواهیم کرد بخاطر مسائل مرتبط با تحریم ها از دسترسی کاربران ایرانی خارج است و به وسیله این بخش می توان راندمان محتواهای رایگان و غیر تبلیغاتی را بالا برد.
همچنین امکان تحلیل و آنالیز کاربران در این قسمت وجود دارد. اطلاعات دقیقی درباره فالوورهاتون به شما داده می شود. این اطلاعات شامل سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، زمان آنلاین بودن ، ساعات پر مخاطب پیج خود و میزان دقیق رشد یا افت فالورهای پیج و بسیاری از اطلاعات دیگر را در اختیار شما می گذارد.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
در ضمن شما می توانید آمار مربوط به هر یک از پست هایی که منتشر می کنید را ببینید. آمار میزان بازدید هفتگی، ماهیانه و خیلی موارد دیگر که کمک زیادی به شما در جهت رشد در اینستاگرام خواهد کرد.
علاوه بر اطلاعات خود کاربران، شما به اطلاعات بسیار دقیقی در خصوص نحوه و میزان تعامل کاربران با محتواهای ویدئویی، تصویری، ریلز، لایو و استوریهای خود نیز دسترسی پیدا خواهید کرد و آمار جذابی همچون میزان تماشا ویدئوها، تعداد سیوها و اشتراک گذاریها، میزان نمایش پستها در بخش اکسپلور، میزان نمایش پستها در بخش هشتگها و خیلی از اطلاعات مفید و کاربردی دیگر در اختیار شماست تا به کمک آنها به رشد و ارتقا پیج خود فکر کنید.
نکته: دقت داشته باشید آمار Insights از زمانی که پروفایل خود را به پروفایل تجاری تغییر دهید ثبت می شود. بنابراین بلافاصله پس از تجاری کردن اکانت اینستاگرام خود آماری مشاهده نخواهید کرد.
امکان قرار دادن لینک در استوری اینستاگرام
از زمانی که قابلیت استوری در اینستاگرام فعال شد کاربران ارتباط خوبی با این ابزار اینستاگرامی پیدا کردند و خیلی زود کاربران از آن برای نشان دادن رویدادهای روزانه و کسب و کاری خود ازش استفاده کردند. به قولی تعامل زیادی بین کاربران برقرار می کند. از طرف دیگر بیزنس ها از این قابلیت برای معرفی خود و برندسازی استفاده می کنند. اما استوری اینستاگرام با یک محدودیت مواجه است. در حالت عادی نمی توان در آن لینکی قرار داد! مگر آنکه شما دارای یک اکانت تجاری باشید. البته، لازم به ذکر است که تنها بیزنس پروفایلهایی که بیش از۱۰۰۰۰ فالوور دارند میتوانند از این قابلیت استفاده کنند.
امکان ایجاد تبلیغ و افزایش بازدید محتواها (Instagram ads)
امکان دیگری که اینستاگرام در اختیار پیج های بیزینسی قرار می دهد وجود بخش Ads Tools در حسابهای کاربری بیزینسی است. با اضافه شدن این بخش شما می توانید بر روی محتواهای پیج خود از تبلیغات اینستاگرام استفاده کنید و اصطلاحا آنها را Boost کنید تا در معرض دید کاربران بیشتری قرار بگیرند.
در نسخههای قدیمی اینستاگرام این بخش به عنوان Promotions شناخته میشد که در نسخه های جدید با ادغام گزینه های مختلف تبلیغاتی فیسبوک به Ads tools تغییر نام داد. برخلاف سایر فواید و مزایا اکانتهای بیزینسی استفاده از بخش تبلیغات اینستاگرام رایگان نیست و برای آن باید متحمل پرداخت هزینه شوید. علاوه بر این، به علت تحریمها این بخش برای کشور ایران غیرفعال می باشد و امکان استفاده از آن برای کاربران ایرانی وجود نخواهد داشت.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
راه اندازی فروشگاه و فعالسازی تگ پروداکت پستها
یکی دیگر از قابلیتهای جذابی که اینستاگرام در اختیار پیج ها و حساب های تجاری قرار می دهد امکان راه اندازی کاتالوگ محصولات و افزودن تگ پروداکت یا محصول به پست هاست. با فعال شدن این قابلیت شما می توانید یک مجموعه کامل از تمام محصولات خود گردآوری کنید و با اضافه کردن توضیحات مربوط به هرکدام به فروش بیشتر آنها کمک کنید. نکته مهم اینجاست که با راه اندازی کاتالوگ محصولات، امکان خرید در داخل خود اینستاگرام وجود ندارد و شما باید از سرویس های واسط همانند شاپیفای برای فروش محصولات خود کمک بگیرید.
ناگفته نماند که این بخش نیز همانند بخش تبلیغات از دسترس کاربران ایرانی خارج است و حتی در صورتی که با ترفندهای مختلف موفق به راه اندازی کاتالوگ محصولات خود شوید به محض اطلاع اینستاگرام از ایرانی بودن شما، بخش کاتالوگ محصولات شما غیر فعال خواهد شد.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
ارتقا امکانات دایرکت و گفتگوها
در حساب های تجاری بخش دایرکت و چت ها نیز کمی متفاوت است. در پیج های بیزینسی اینستاگرام شما به امکانات بیشتری برای مدیریت ارتباطات خود با مشتریان و مخاطبان پیج خود در اختیار دارید. از جمله امکانات برای بخش دایرکت ها می توان اضافه شدن فولدرهای General و Primary برای مدیریت بهتر چت ها که بسیار مفید است اشاره کرد.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
پاسخهای خودکار و ذخیره شده
یکی دیگر از ویژگی های بسیار جذاب بیزینس اکانت تجاری پیج ها، امکان ذخیره سازی پاسخ های آماده و خودکار برای صحبت هایی است که ممکن است از سوی کاربران زیاد تکرار شوند و از صاحب پیج پرسیده شود. به عنوان مثال اگر شما صاحب یک پیج فروشگاهی محصولات فیزیکی هستید و ممکن است کاربران از شما زیاد بپرسند نحوه ارسال محصولات شما به چه صورت است و چقدر از زمان خرید تا ارسال طول میکشد می توانید با ذخیره سازی یک پاسخ خودکار بدون اتلاف وقت و انرژی بسیاری از این گونه سوالات را به صورت خودکار پاسخ دهید. به این ترتیب در زمان و انرژی خود و یا ادمین پشتیبان پیج خود صرفه جویی می کنید.
این قابلیت در حقیقت مرتبط به بخش Meta Business است که در اینستاگرام نیز در دسترس قرار گرفته و میتوان از آن استفاده کرد.
اکانت بیزینسی اینستاگرام
مزایای بیزینس اکانت اینستاگرام
تا به اینجا با مهم ترین امکاناتی که اینستاگرام در اختیار کسب و کارها قرار میدهد آشنا شدیم، در این بخش قصد داریم که به صورت چک لیست به مهم ترین آنها اشاره کنیم.
- امکان افزودن آدرس و دکمه تماس به پروفایل پیج
- مشاهده آمار دقیق تعامل کاربران با محتواها در بخش Insight
- مشاهده آمار دقیق دموگرافی مخاطبان و فالورهای پیج
- ارتقا میزان نمایش محتواها به کمک قابلیت Ads tools که البته برای ما ایرانی ها فعال نیست
- ویژگیهای پیشرفته بخش گفتگوها و بهبود تجربه پاسخگویی به مشتریان در بخشا Direct اینستاگرام
- امکان ذخیره سازی و استفاده از پاسخ های آماده و خودکار برای پیام های تکراری
- امکان افزودن لینک به استوری های اینستاگرام
- امکان راه اندازی فروشگاه و فعالسازی تگ پروداکت پستها
معایب اکانت بیزینس اینستاگرام
- اکانت تجاری کسب و کار اینستاگرام شما به هیچ عنوان نمیتواند خصوصی یا private باشد و اطلاعات آن توسط هر کاربری در دسترس خواهد بود.
- حساب های تجاری اینستاگرام در مقایسه با حساب های شخصی معمولی در صفحه اکسپلورر اینستاگرام کمتر دیده می شوند.
از کجا بفهمیم که اکانت بیزینسی برای پیج ما مناسب است؟
پاسخ به این سوال تا حدود بسیار زیادی سلیقه ای هست و به استراتژی های بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ شما در فضای اینستاگرام وابسته است. بعضی از افراد هم بر این باورند که با بیزینسی شدن پیج، اینستاگرام برای کسب درآمد از کسب و کار شما، نمایش پست های شما در بخش اکسپلور را تا حدودی محدود میکند و امکان رشد را برای شما سخت میکند، البته اینستاگرام تا به حال این ادعا را نپذیرفته و آن را رد کرده است.
اما در هر صورت اطلاعات جذاب و کاملی که در بخش Insight اینستاگرام در اختیار صاحب پیج قرار می گیرد، به مرور زمان می تواند متوجه سلیقه مخاطبان خود بشود که چه محتوایی برای پیجش مفید است و بازخورد خوبی از سمت فالوورها می گیرد.
نتیجه گیری:
تا به اینجا در مورد فایده های حساب تجاری اینستاگرام برایتان گفتیم، اما اگر هنوز مطمئن نیستید که آیا میخواهید پروفایل شخصیتان را به Business Profile تبدیل کنید، اینفوگرافیک زیر در گرفتن این تصمیم به شما کمک زیادی خواهد کرد.
اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه درباره این اینفوگرافیک چیزی به شما بگوییم این است که قطعا برای داشتن داد و ستد در این بازار شما احتیاج به داشتن یک اکانت بیزنسی دارید تا بتوانید از جهات مختلف پیج خود را بررسی کرده و نسبت به پیشامدهای رخداده عمل کنید. آمارهایی که قسمت اینسایت اینستاگرام در خدمت صاحب پیج قرار می دهد در نحوه انتشار محتوا در آینده تاثیر زیادی دارد. پس نتیجه گیری کلی به ما می گوید که داشتن یک تکانت بیزنسی بهتر از نداشتن آن است.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.